Josje Hattink

In mijn kunstenaarschap werk ik vanuit een fascinatie voor natuurlijke en door de mens gemaakte landschappen. Mijn werk bestaat uit installaties, ingevuld met onder meer video, fotografie of performance. Deze functioneren als visuele vertellingen en reageren op vragen over ‘natuurlijke’ omgevingen, die bijna volledig door mensen zijn gemaakt en gecontroleerd. Omdat ik zelf geboren en opgegroeid ben in een typisch Nederlands polderlandschap, put ik vaak uit persoonlijke ervaringen met het leven in een discutabele vorm van ‘natuur’. In een tijd waarin het ‘natuurlijke’ kritisch wordt geanalyseerd en geĆ«valueerd in media en politiek wereldwijd, wijd ik mijn artistieke praktijk aan het navigeren van mijn publiek door casestudy’s van specifieke landschappen, verteld vanuit micro- en macroperspectieven.

www.josjehattink.com