Routebeschrijving

Routebeschrijving
Buitenplaats Brienenoord ligt op het Eiland van Brienenoord in Rotterdam, een natuurjuweel in een wereldstad, in de luwte van het Feyenoordstadion en de Van Brienenoordbrug.

Adres:
Van Brienenoord 5
3077 AE Rotterdam

Het eiland is bereikbaar via de Arend en Zeemeeuwbrug aan het Hoendiep. Daar kan overheen gefietst en gewandeld worden. De fiets kan bij de Buitenplaats geparkeerd worden. De auto kan op het Hoendiep (gratis) geparkeerd worden.

Vanaf hier volg je de nieuw aangelegde wegen richting Buitenplaats Brienenoord.

Vanaf 1 mei 2023 is de Buitenplaats helaas wat moeilijker te bereiken, vanwege wegwerkzaamheden aan de Roseknoop. Van 1 mei tot eind oktober 2023 gaan het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid dicht. Auto’s, tram 23 en 125 kunnen er dan niet door, fietsers en voetgangers wel. Meer info over hierover vindt je hier en in deze animatie.

Fiets: fietsers en voetgangers kunnen het Varkenoordseviaduct gewoon over. Ter plekke zal misschien een klein beetje moeten worden omgereden. Dit wordt lokaal aangegeven met borden.

OV: alle informatie over de omleidingen voor het OV zijn hier te vinden.

Auto: voor mensen die met de auto vanuit de stad richting het Eiland komen raden we aan gebruik te maken van de Maastunnel (om via de Pleinweg, de Strevelweg en de Bree te rijden) of de Willemsbrug (om via de Oranjeboomstraat, Korte Stadionweg en Ernst Happelstraat) naar het Hoendiep te rijden.

Vanaf de snelweg: A16, afslag Feyenoord, richting Feyenoord rijden. Eerste afslag rechts (havens 1030-1050) met de weg mee, links (parallelbaan Stadionweg). Sla na 800 meter links af bij Toolstation, het Hoendiep op

Het eiland is ook bereikbaar via de Ben Schopbrug, maar daar is de parkeerplek miniem. Parkeren kan op de Stadionweg. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar de Ben Schopbrug. Na de brug rechtdoor blijven lopen en het tweede paadje naar links.