artistiek leider: rineke kraaij

Rineke Kraaij is artistiek leider en altijd op zoek naar de juiste vorm bij inhoud. Met haar Kantoor Kraaij is zij het liefst Out of Office. Zij is dan ook supergelukkig op de Buitenplaats alwaar zij uitzicht heeft op koeien, bomen, brandnetels en Vlierbloesem (tenminste gedurende een bepaalde periode van het jaar). Lijfspreuken zijn: Is het al lente? Of: O wat is het leven mooi in deze slechte wereld. In haar ogen is de Buitenplaats een plek waar mensen zich in eigen stad even op vakantie, op reis kunnen wanen. Waar je kunt reflecteren op de stad, op het alledaagse leven, over kleine en grote zaken. Als zij zich niet bezig houdt met de Buitenplaats dan is zij druk met ofwel de Grote Kunstkalenders, of met het leiden en organiseren van publieke gesprekken, of Happy Go Lucky, intervisie voor Rotterdamse vrouwen of De Makers van Rotterdam, instituut voor kleinschalige maakbaarheid. Out of Office dus op een camping bij de boer in Goeree of ze wandelt door de stad op zoek naar schoonheid in de slechte wereld.