TC Macabre speelt:
NEDERLAND: een teleurstellend K*tland in Europa

Stel je voor: Nederland in 2045; 100 jaar na de oorlog, een land waarin gezondheids triages zijn ingesleten in de samenleving, waar Koningin Amalia haar eerste troonrede uitspreekt, waar het journaal op de laatste publieke televisiezender meer weg heeft van een roddelrubriek, waar ministers van de aardbodem verdwijnen als ze te veel vragen stellen, waar de dijken breken.. Het jaar 2045, waar ‘de Nederlander’ een vluchteling wordt en door Europa zwerft.
“NEDERLAND: een teleurstellend K*tland in Europa” is een dynamische science fiction locatietheatervoorstelling waar de bezoeker telkens een nieuwe rol krijgt toebedeeld. Het is een tragikomische denkoefening waarin onze huidige maatschappij wordt uitvergroot naar een alternatieve realiteit.
Speeldata: 2 oktober – 30 oktober 2021 (op vrijdag en zaterdag)
Deuren gaan open om 19:30, starttijd 20:00
Locatie: Buitenplaats, Brienenoord 5
Prijs: €17,50 reguliere tickets
Meer info: tcmacabre.nl
***
TC Macabre
TC Macabre is een Rotterdams theatergezelschap, onder artistieke leiding van Milou Brockhus. Macabre staat voor het vinden van schoonheid in dat wat niet gezien wordt en het tonen van de schaduwkant van dat wat mooi gevonden wordt. We willen een plek creëren waarin normen als mooi of lelijk, goed of fout buiten de deur gelaten worden, en we gezamenlijk kunnen kijken naar de wereld die daaronder ligt. We zien dat door middel van theater ervaringen gecreëerd worden die een verandering teweeg kunnen brengen. We gebruiken de theatrale kracht van verwarring, verstoring en identificatie waardoor mensen zich opnieuw tot de wereld en elkaar gaan verhouden. Het veroorzaken van veranderingsprocessen en verbindingen versterkt het fundament van de samenleving en zo dragen wij bij aan een leukere, betere, fijnere wereld.
***
Credits
Dramaturg: Milou Brockhus | Spelers: Suzanne Kipping, Said el Abboudi, Steven Ivo, Emma Buysse, Lucien Rentmeester, Paddy Schleidt | Licht/decor: Paul van Laak | Technicus: Jasper de Groot | Kostuumdecor ontwerp: Romy van Eijk | Beeldmateriaal: Andreas Stillman | Communicatie: Merel Goedhart | Productie: Samiha Awad | Productie-assistent: Alex Vrijlandt
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Fonds 21 | Fonds Podiumkunsten | Nederlands Letterfonds | Prins Bernhard Cultuurfonds | Productiehuis Theater Rotterdam | Stichting Bevordering van Volkskracht | Elise Mathilde Fonds | Gemeente Rotterdam | BankGiro Loterij Fonds
***
Tijdens de voorstelling worden de corona maatregelen in acht genomen.