Presentatie Reisgids Rondje Stadionpark
- wandelen met de auteurs en de bijbehorende verhalen op de route!-

Op 21 november presenteren wij de reisgids Rondje Stadionpark. Een gids met een hoofdroute van vijf kilometer en vijf subroutes die nog dieper de natuur of een buurt of wijk in gaan.

Het Rondje Stadionpark is een prachtige route over het Eiland van Brienenoord, langs de kades van de Nieuwe Maas, de Kuip, door park de Twee Heuvels, over een dijkje en langs de vele sportvelden. Je waant je op vakantie in eigen stad. Ga met ons mee op verkenning door een gebied dat voor jou heel vertrouwd is, maar waar je door deze wandeling anders naar gaat kijken. Of: kom mee en ontdek een voor jou geheel nieuw stuk stad.

Het Rondje Stadionpark won onlangs de LoopAward 2021. Het Rondje won de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. De jury over ‘de recreatieve route waar informeel gesport kan worden en waar zitgelegenheden zijn voor ouderen en speeltoestellen voor kinderen’: “Willen we wandelen serieus nemen, dan moeten we er ook letterlijk ruimte voor maken en aandacht aan besteden, dat wordt hier gedaan. Zuid in Rotterdam is echt in beweging!”

We verzamelen om 14.00 uur op Buitenplaats Brienenoord. Om 14:30 presenteren we de gids. Aansluitend wandelen we gezamenlijk het Rondje Stadionpark. Ondertussen vertellen we verhalen die u terug zult vinden in de gids.

Na afloop is er soep en sap (of ander drinken) bij Buitenplaats Brienenoord. De wandeling is zo’n vijf kilometer en zal, omdat we met een groep zijn, ongeveer twee uur duren.

Alle deelnemers krijgen de prachtige reisgids na afloop mee!
Aanmelden kan door te mailen naar maurice@buitenplaatsbrienenoord.nl