Stand on Van Brienenoord ( Staan op Van Brienenoord)
20 mei - Rotterdam Art Week: een talkshow over kunst en water

Op vrijdag 20 mei (19.30 uur) organiseert Buitenplaats Brienenoord tijdens
Rotterdam Art Week een talkshow over kunst en water:
Première van de korte film VLOT van Maud van den Beuken. Deze 9-minuten durende film is een verslag van het bouwen en varen met het vlot dat Maud bouwde gedurende haar residentie tijdens Waterwerken 1 vorige zomer.
Marcella Homsma liep de kust van Den Helder tot de grens van België af. Ze presenteert haar fotoboek
Langs de kust en vertelt over haar ervaringen tijdens de wandeling.
Pilar Mata Dupont en Erika Roux starten hun onderzoeksperiode op Buitenplaats Brienenoord voor het project Waterwerken 2. Hun fascinatie voor Westernfilms is het beginpunt. Maar waar raken Western en water elkaar?
Peppie Wiersma is artistiek leider van LUDWIG. Zij werkt aan een bijzondere app: Waterwalks, waarin
persoonlijke verhalen van mensen en water een plaats krijgen.
Alexander van Delft volgt de Studio Wet Urbanism van de Academie van Bouwkunst, waarin ze onderzoek doen naar de toekomst van het gebied De Esch en het Eiland van Brienenoord. Hoe ziet dit gebied er over 100 jaar uit en vooral: Hoe doe je onderzoek naar een verre toekomst?
Maurice Meewisse, Bruno Ferro Xavier da Silva en Sander Zweerts de Jong maken een performance, met als inspiratiebron het sciene-fiction boek van John Brunner: Iedereen op Zanzibar. Hoeveel Rotterdammers passen er op het Eiland van Brienenoord?
Tijd: 18.30 uur inloop met maaltijd (€ 12,50)/ 19.30 start talkshow / 20.45 uur einde/
Voertaal: Engels.
Reserveren alleen nodig als je wilt mee-eten via reserveren@buitenplaatsbrienenoord.nl)
Deze talkshow en Waterwerken 2 wordt ondersteund door 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg en CBK Rotterdam
Credits beeld filmstills: Rik Komáromi.