Zelf eten maken tijdens het zomerkamp

Afgelopen week hadden we zomerkampdagen op de Buitenplaats Brienenoord. Dat is nu het derde jaar en dat zijn bijzondere dagen. Kinderen uit verschillende wijken zijn dan een hele dag bij ons en op het Eiland van Brienenoord. Met natuurlijk allerlei (natuur)-opdrachten, zwemmen, samen eten en een kampvuur. 

Vooral dat eten was tot dit jaar een ingewikkelde. Je denkt iets te maken dat iedereen lust en toch gezond is, maar op het einde bleven altijd veel volle borden over. Eten en kinderen, een lastige combinatie. 

Dus dit jaar verzonnen onze kok Swaan en organisator Marian van Steensoep een andere formule. Ze lieten de kinderen zelf een groot deel van het eten maken. En dus werden er in de middag door een groepje kinderen met een pastamachientje slierten pasta gemaakt en was een ander groepje bezig om de focaccia te voorzien van kruiden en bloemetjes. 

De ogenschijnlijke simpele ingreep werkte wonderbaarlijk. Alles ging op, kinderen stonden in de rij voor een tweede of derde portie. Eigen pasta smaakt altijd heerlijk. En het was tegelijkertijd ontzettend leuk en bevredigend voor zowel de kinderen als het team om te doen. Een beetje verbinding met het voedsel dat je eet doet wonderen.