150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg Festival
24 en 25 september 2022

Twee dagen lang tovert het 150 jaar Nieuwe Waterweg Festival het Eiland van Brienenoord om tot festivalterrein. Bij Buitenplaats Brienenoord, in verschillende tenten, in de open natuur én op het water is van alles te beleven!

Ontdek het eiland bijvoorbeeld eens tijdens één van de vele (begeleide) wandelingen, en kom alles te weten over de stadsnatuur, het unieke getijdengebied en de volkstuinen. Voor kinderen (8+) is er op zondag een speciaal programma, met oa. een lezing van kinderboekenschrijfster Linda Dielemans over Doggerland, het Atlantis van de Noordzee. Luister naar de Watersoundtrack van Joost de Jong en de natuurliederen van Laurens Vocaal. Swing mee met de jazzband en kom tussendoor op adem met de heerlijke (vegetarische) hapjes en drankjes bij Buitenplaats Brienenoord.

En raak je uitgekeken op het eiland? Stap dan aan boord voor een vaartocht naar het Maritiem Museum/ Serendiep of bezichtig met de boot het project Waterwerken aan de noord oever. Let op: reserveren voor de vaartochten bij het informatiepunt op het Eiland van Brienenoord.

  • Datum: 24-25 september
  • Locatie: Eiland van Brienenoord
  • Entree: gratis

Kijk voor het programma op www.150jaarnieuwewaterweg.nl

 

Talkshow bij Buitenplaats Brienenoord 

24 september – 17.00 uur

Op 24 september vindt de derde talkshow plaats binnen de reeks Waterwerken.
Een talkshow over onze omgang met water. Deze keer heeft de talkshow als ondertitel een zin van de dit jaar overleden dichter Remco Campert:
“Ik geloof in een rivier
die stroomt van zee naar de bergen”
Een talkshow over hoop en verlangen met als onderstroom de rivier die naast ons ligt.
Waterwerken is een kunstproject wat start in juni en duurt tot december 2023, waarbij projectruimte Buitenplaats Brienenoord samen met curator Maurice Meewisse (curator) en 4 andere kunstenaars onderzoek doet naar onze verhouding met water en vice versa. Elk onderzoek van de afzonderlijke kunstenaars gaat gepaard met een interventie, die voortborduurt op de vorige interventie. Zo ontstaat een stapelend onderzoek en meanderende kunst-interventies in de loop van anderhalf jaar, op, om, in de (buiten)ruimte van Buitenplaats Brienenoord.
Dit keer met vier nieuwe kunstenaars:
Erika Roux & Pilar Mata Dupont
Narges Mohammadi
Frank Bruggeman
Steven Jouwersma