For friends only

Ergens in de wereld zijn twee geliefden. Zij zijn al vijfentwintig jaar samen en houden veel van elkaar. Ze dansen door de nacht en schrijven graag voor de ander liedjes. Soms begrijpen ze elkaar volkomen,  soms lijken ze wel vreemden. Nu organiseren ze een etentje voor al hun vrienden om hun liefde te vieren. Gezellig. Want ze hebben veel vrienden.

For friends only is een avond over verlangen en vrijheid, over langdurig samenleven en de durf om te veranderen. Een voorstelling die eindigt met een lange eettafel. Een tafel vol vrienden. Die misschien ook niets van de liefde begrijpen. Of juist alles.

Rineke Kraaij en Sander Zweerts de Jong leven net zo lang samen als deze twee geliefden. Nooit eerder stonden ze samen op het podium. Tot dit moment.

“Misschien kom ik je tegen in het dal bij de rivier. Onder een grote oude eikenboom zit jij op een campingstoeltje met een krant en je eet een appel. Je ziet er mooi uit in de schaduw. Maar ik zie dat je alleen wilt zijn. Dus ren ik verder naar dat bioscoopje dat wij ooit verzonnen op de top van de berg. Ik ga in de zaal zitten en wacht tot jij komt.”

Voorstellingsdata: 16 september (try-out), 2 oktober (première), 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober en 23 oktober

Aanvang: 18:30 uur (inloop vanaf 18:00)

De voorstelling wordt buiten gespeeld dus trek iets warms aan. Aansluitend op de voorstelling wordt er samen gegeten.

Tickets: € 26,- (inclusief eten)

Credits
Spel en tekst: Rineke Kraaij en Sander Zweerts de Jong
Choreografie/regie: Marieke den Dulk
Decor: Leander Pot & Maurice Specht
Productie: Rashida Willems
PR: Jolien Sanderse
Vormgeving: Art Collart
Foto: Lío Spinnewijn
Eten: Swaan en De Schipper

 

For friends only is een productie van Buitenplaats Brienenoord en wordt financieel ondersteund door de Gemeente Rotterdam.