De Volle Leegte #2
7 november 2022 - 5 februari 2023

Vanaf 7 november tot en met 5 februari is er tijd en ruimte op Buitenplaats Brienenoord voor de Volle Leegte. Een periode waarin makers alleen of met elkaar maken, praten, programmeren, uitproberen en uitrusten. Een periode van relatieve rust. Als antwoord op de steeds maar voort ratelende tijd, de drukte in de stad, in je hoofd of in je lijf. Een antwoord dat niet volstrekt helder is, maar zoekend. We weten dat het fijn is om op het eiland te zijn. Je gaat het bruggetje over en je komt in een andere wereld. Waar we misschien kunnen leven met een andere tijd, een lege tijd, onze tijd.
Een periode waarin we specifiek een aantal nieuwe gastmakers hebben uitgenodigd om hier te zijn en de ruimte te vullen met ideeën, vragen, werken, dansen, muziek, gesprekken en diners of programma’s. Maar ook met stilte, kaarsjes, slappe lach en frictie en flow.
Op dit moment hebben er acht gastmakers ja gezegd op onze uitnodiging. Dat zijn ook voor ons veelal nieuwe gezichten, mensen waarvan wij denken dat ze interessant zijn om aan te sluiten bij de groeiende groep van makers van de Buitenplaats. Makers, die al op enige manier hier een rol vervullen. In de horeca of de educatie, als programmamaker, productieleider, of anders. Voortkomend uit de vorige Volle Leegte of aangehaakt tijdens een van onze projecten. Wij willen graag dat Buitenplaats een uitdijende en uiteenlopende groep makers herbergt die zich hier thuis voelen, zowel kunnen werken binnen het team als eigen werk maken.
Op 11 november zal De Volle Leegte worden geopend met een concert van het Ishtar Quartet met eten erbij. Het eten is om  18.30 uur en het concert is om 20.00 uur. Ishtar is een van de nieuwe gastmakers in deze periode. Wil je er bij zijn? Koop snel een ticket!
Meer info over het Ishtar Quartket kun je hier vinden!