Waterwerken

Waterwerken #2 loopt van juni 2022 tot en met 30 april 2023. Dit seizoen zullen zes nieuwe kunstenaars aan de slag gaan met onze verhouding tot het water, en een interventie neerzetten wat voortborduurt op het vorige seizoen. Curator is Maurice Meewisse, en hij zal de volgende kunstenaar bijstaan: Erika Roux en Pilar Mata Dupont, Nargesh Mohammadi, Frank Bruggeman, Steven Jouwersma.

Waterwerken #1 was een kunstproject wat plaatsvond van augustus 2020 tot en met december 2020, waarbij projectruimte Buitenplaats Brienenoord samen met kunstenaar Maurice Meewisse (curator) en 5 andere kunstenaars onderzoek deed naar onze verhouding met water en vice versa. Elk onderzoek van de afzonderlijke kunstenaars ging gepaard met een interventie, die voortborduurde op de vorige interventie. Zo ontstond er een stapelend onderzoek en meanderende kunst-interventies in de loop van anderhalf jaar, op, om, in de (buiten)ruimte van Buitenplaats Brienenoord. De kunstenaars Maurice Meewisse, Maude van den Beuken, de Onkruidenier, Josje Hattink, Elen Braga en Victor Santa Marina.

Bezoek hier de website van Waterwerken.