10 november – Food.Film.Fest – sur le Champs!

Sur le Champs!, oftewel “te velde”, is een documentaire die gaat over kleinschalige en sociale landbouw. Leuk idee, maar dat is toch ‘peanuts’? Integendeel. Volgens de makers van deze documentaire is het juist een mogelijk alternatief voor het huidige grootschalige landbouwmodel dat gestoeld is op meer winst voor agrifood bedrijven en steeds minder winst voor boeren, mensen en natuur. Op vrijdag 10 november trappen wij wederom het Food.Film.Fest in Rotterdam af op Buitenplaats Brienenoord. Food.Film.Fest is een initiatief van Voedsel Anders waarbij door heel Nederland en België lokaal films worden vertoond met als doel om alternatieven voor een ander voedselsysteem onder de aandacht te brengen.  

We beginnen de avond met een diner klaargemaakt door Swaan Mostert en Dore Engbersen, twee chefs die al lange tijd Rotterdam voorzien van lokale tongstrelende creaties. Het diner is geheel op basis van de groente die op dat moment beschikbaar zijn op het land van. We werken met een lokale leverancier. Daarmee laten zij zien dat lekker, duurzaam en lokaal eten als geen ander samengaat. Hierna toveren we Buitenplaats Brienenoord om in een heuse bioscoopzaal. Achteraf vindt een kort nagesprek plaats over de documentaire met een expert vanuit de Rotterdamse voedselwereld. Ook is er tijd voor discussie en vragen vanuit het publiek. Kom langs en laat je inspireren!  

Prijs 25,00, tickets zijn hier te koop. 

18.30 Inloop 

19.00 Aan tafel 

20.00 Start film, Sur le Champs 

21.00 Nagesprek en discussie