Vrijdagen voor de stad!

Buitenplaats Brienenoord is een denk-, speel- en werkplaats voor alle leeftijden over de toekomst. Een plek op een prachtig eiland in de natuur op Rotterdam-Zuid waar veel mensen wel een idee bij hebben wat ze er zouden kunnen of willen doen. Maar soms schrikt de prijs mensen af, of de gedachte dat het geld zal kosten maakt dat mensen überhaupt niet naar ons toe komen. En dat is jammer, want daarmee lopen wij en de stad heel veel toffe dingen mis. En dus gaan we het anders doen.
 
20x per jaar stellen we het pand gratis ter beschikbaar. Als genereus gebaar aan de stad die ons zoveel geeft. We zoeken makers, onderzoekers, of netwerkers, actieve Rotterdammers met plannen die met hun idee en onze plek iets moois kunnen neerzetten. Iets wat prikkelt, wat nieuwsgierig maakt, wat laat zien hoe het ook zou kunnen. Herken je je hierin, stuur dan vooral je idee in. Alles kan. Het kan gaan om een groep jongeren die iets wil organiseren, een actieve groep vrouwen (of mannen natuurlijk of de mix) die iets willen. Schrijvers, dichters, muzikanten, performers, dansers, denkers en doeners, organisatoren!
 
Om het iets concreter te maken, en om zelf toch enige controle te houden over deze vrijdagen hebben we een aantal simpele spelregels opgesteld:
  • De organiserende partij heeft gratis beschikking over het pand van 9.30 tot het kampvuur. Dit is inclusief gebruik van beamer, scherm en geluidsapparatuur;
  • Om een vrijdag te organiseren dient men een maximaal 1-A4 tellend plan in;
  • Het programma is voor publiek toegankelijk;
  • In principe zijn bijeenkomsten gratis; indien toegang wordt gevraagd is 50% van de opbrengt voor Buitenplaats Brienenoord;
  • Alle inkomsten uit de bar of keuken zijn voor Buitenplaats Brienenoord;
  • Alle betrokken partijen spannen zich in voor aantrekken van publiek.
De plannen worden beoordeeld door het team van de Buitenplaats in samenwerking met een programmaraad van mensen met een diverse achtergrond in de stad.
 
In deze eerste ronde zoeken we voorstellen voor de periode van 1 november tot 1 februari.