Maurice Meewisse

De drijvende kracht achter de praktijk van Maurice Meewisse is een nieuwsgierigheid naar hoe men zijn of haar context beleeft of beschouwd. Hij zoekt daarin naar een frictie en zet die in als impuls tot het maken van een nieuw werk. Zijn werk concentreert zich in een handeling of een gebaar, waarbij hij lang fysieke arbeid en repetitieve handelingen inzet om gedurende periodes grote hoeveelheden materiaal te verzetten, om zo letterlijk zijn omgeving te herschikken. Dit was ook de aanleiding voor zijn betrokkenheid bij Buitenplaats Brienenoord, tijdens de bouw is hij uitgenodigd om een oplossing te bedenken voor de 150 ton puin die overbleef tijdens de herbouw.

Recent is de vraag wat voor een context hijzelf met zich meebrengt als de kunstenaar centraler komen te staan in zijn werk. Hij onderzoekt nu, onder andere, wat voor een ruimte zijn praktijk kan bieden aan anderen, in de zin dat zijn rol is veranderd van kunstenaar of performer op een podium naar die van facilitator.

Maurice Meewisse woont en werkt in Rotterdam.

www.mauricemeewisse.com