Bruno van den Elshout
gastkunstenaar tijdens Rotterdam Art Week

Kleine bootjes op de grote Maas
geschikt voor alle leeftijden
Onder leiding van kunstenaar Bruno van den Elshout kun je op alle dagen van ART Rotterdam een eigen bootje maken van natuurlijke materialen die op het eiland aanwezig zijn. In de ochtend verzamelen we bouwmaterialen, in de middag maken we er bootjes van. Elke middag om 4 uur laten we de bootjes samen te water, om ze meegevoerd te zien worden op de stroom.
Ook als je zelf geen bootje maakt, ben je welkom mee te kijken bij het bouwen en te water laten van de bootjes. We maken er een mooi  schouwspel van, dat je voeling geeft met de kracht en het volume van de waterstroom die de Nieuwe Maas onafgebroken door Rotterdam voert.
Aanmelden is niet verplicht, maar voor ons wel fijn, zodat bijvoorbeeld voldoende stoelen klaar kunnen zetten. Aanmelden kan via reserveringen@buitenplaatsbrienenoord.nl
Naam: … E-mail: … Ik meld me aan als bootjebouwer/toeschouwer op do 1 juli/ vrijdag 2 juli / zaterdag 3 juli / zondag 4 juli
over Bruno van den Elshout
Met zijn werk nodigt kunstenaar Bruno van den Elshout (1979, Den Haag) uit tot waardevolle ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden. In 2007 reisde hij een jaar lang door alle lidstaten van de Europese Unie om 2700 jongeren te interviewen over hun dagelijks leven. In 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, waarna hij nog jaarlijks 24-uurs horizonobservaties organiseert. In 2019 wandelde hij, geïnspireerd door Richard Long, met een glas water in zijn hand van het Kröller-Müller Museum op de Veluwe naar het Haagse Zuiderstrand – www.photologix.nl