Rotterdam Art Week
1 tm 4 juli

Het Eiland van Brienenoord is een bijzonder natuureiland in de Nieuwe Maas. Op dit Eiland staat Buitenplaats Brienenoord, een circulair gebouwde projectruimte, een denk-, werk- en speelpaats voor alle leeftijden over de toekomst. Sinds oktober 2020 loopt hier het project Waterwerken, waarbij 6 kunstenaars na elkaar telkens drie maanden onderzoek doen en werk maken over onze verhouding met het water.
Tijdens de Rotterdam Art Week van 1 t/m 4 juli is Buitenplaats Brienenoord alle dagen open van 11-19 met programma, waarbij de kunstenaars werk presenteren op de eigenzinnige manier zoals dat alleen op een eiland kan! In het water, over het water, langs het water. Met Maud van den Beuken op een vlot op expeditie, het water in met kunstenaarscollectief de Onkruidenier, kleipalmen van de Braziliaanse kunstenaar Elen Braga of op audiotour over het eiland met Maurice Meewisse (tevens curator van Waterwerken). Victor Santamarina begint tijdens Art Rotterdam met zijn drie maanden durend onderzoek voor Waterwerken. Gastkunstenaar Bruno van den Elshout laat ons met kleine bootjes de stroom van de Maas ervaren. Daarnaast organiseren we twee talkshows organiseren over water en kunst, is er op vrijdagavond een diner-dansant (eten en dansen tussen kunst en natuur) en is de wilde zwemclub actief.
Tijdens Art Rotterdam Week kun je op Buitenplaats Brienenoord tevens terecht voor lunch en diner.
NB: Het Eiland van Brienenoord is te bereiken via een nieuwe brug (niet op GPS!). Voor GPS Loogman Carwash (Stadionweg 21) en dan C volgen naar het eiland.