Waterwerken tijdens Rotterdam Art Week

Waterwerken tijdens Rotterdam Art Week

Van 1 t/m 4 juli is Buitenplaats Brienenoord een van de locaties van de Rotterdam Art Week. Alle kunstenaars die tot nu toe resideerden op de Buitenplaats binnen het programma Waterwerken presenteren dit weekend hun werk.

Dit heeft geleid tot een prachtig programma waarin gezwommen, gedanst, gevaren, geluisterd en natuurlijk heel veel gekeken kan worden.

De algemene openingstijden zijn:
donderdag 1 juli van 11.00 uur – 19.00 uur, vrijdag 2 juli van 11.00 uur – 23.00 uur en zaterdag 3 en zondag 4 juli van 11.00 – 19.00 uur.

Deelnemers en programma onderdelen:

Maud van den Beuken – Greet the River for me
Mee met de beweging van de rivier, word je uitgenodigd om samen met Maud van den Beuken Het Vlot voort te bewegen. Via de Nieuwe Maas en het Zuiddiepje, is de ambitie het eiland rond te varen. In de riviertochten verken je met haar de bodem van de rivieren de kaders van het eiland. Exacte tijden zijn afhankelijk van de stroming.

De Onkruidenier – Sweet – Sweat
Op zaterdag en zondag kan je tussen 11-12 uur een besloten trainingssessie bijwonen, reserveren doe je via reserveringen@buitenplaatsbrienenoord.nl, met als onderwerp “trainingssessie de Onkruidenier”, de dag en het aantal personen.
Aansluitend zullen zij een performance verzorgen die vrij toegankelijk is.

Elen Braga – Zand Erover
Elen sloot haar werkperiode in maart af – zij komt terug om ““White palm-trees reforestation”, een serie wandkleden en “boiling tropical water”.  te presenteren.

Maurice Meewisse – Audio tour, Slootje en Put
Maurice verzorgt audiotours die je in 25 minuten meenemen in zijn bevindingen, herinneringen en interventies op het eiland. Het geluidsontwerp is gemaakt door Jordy Walker en is ook te beluisteren in een instrumentale uitvoering

Bruno van den Elshout – Kleine bootjes op de grote Maas
Onder leiding van kunstenaar Bruno van den Elshout kun je op alle dagen een eigen bootje maken van natuurlijke materialen die op het eiland aanwezig zijn. In de ochtend (vanaf 11uur) verzamelen we bouwmaterialen, in de middag maken we er bootjes van. Elke middag om 16.00 uur worden de bootjes samen te water gelaten, om ze meegevoerd te zien worden op de stroom.

Sander Zweerts de Jong – The Isle Wandschildering

Victor Santamarina start zijn werkperiode
Hoe en wat is nog niet bekend – dat is afhankelijk van wat hij ontdekt en tegenkomt

Artists Talks – host Simone van Hulst 
Vrijdag 17.00 uur kunstenaars Elen Braga en Maurice Meewisse, gast Laila Melchior
Zaterdag 15.00 uur kunstenaars Maud van den Beuken en de Onkruidenier, gast Wolbert van Dijk

Wilde Zwemclub
Op vrijdag om 16.00 uur en op zondag om 11.00 uur
Het eiland beschikt over een van de mooiste zwemvijvers van Rotterdam. Het oude metrotunnelbuizenbouwdok is de thuishaven van de Wilde Zwemclub Brienenoord. Iedereen is van harte welkom om mee te zwemmen.

Diner Dansant – reserveren niet meer mogelijk, volgeboekt
Op vrijdagavond 2 juli vieren we het water. Geïnspireerd door de kunstenaars van Waterwerken kookt gastchef Swaan Mostert van Wereld Bowls een heerlijk vegetarisch driegangendiner. Aanvang 19.00 uur. Kosten €30,-
Reserveren doe je door te mailen naar: reserveringen@buitenplaatsbrienenoord.nl, met als onderwerp “diner dansant” en geef daar in aan met hoeveel personen je wil komen en of er evt. allergieën zijn waar we rekening mee moeten houden.

over het programma

Het grootste gedeelte van het programma is doorlopend en er zijn steeds kunstenaars aanwezig om wat meer over hun werk te vertellen. De artist talks zijn ook vrij toegankelijk.

bereikbaarheid

het Eiland is toegankelijk via een nieuwe brug te vinden bij ‘Stadionweg 1’, parkeren op het eiland is niet mogelijk, maar kan worden gedaan op de Stadionweg of bij de Praxis (let op, vrijdag sluit het perkeerterrein om 21:00)

ov: tram 23, halte Dwarsdijk.

Met dank aan:

Waterwerken is financieel mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds, Het Bankgiro Loterijfonds, Weerwoord Rotterdam, CBK Rotterdam en Buitenplaats Brienenoord.

De programmering van Buitenplaats Brienenoord tijdens Rotterdam Art Week wordt financieel ondersteund door Rotterdam Festivals. De presentatie van Maud van den Beuken is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

Met veel dank aan van Oord voor de technische bijdrage aan het werk van Maud van den Beuken.